[11:AM] Nr. 1/2025
Curiozități din lumea creativă. Noutăți pentru relaxare (pe blog). Și un top al celor mai citite materiale de anul trecut.
Țărăncuță odihnindu-se
Tabloul (ulei pe pânză, 65 x 44 cm), terminat de Nicolae Grigorescu în 1838, a stabilit un nou record pentru piața de artă din țara noastră. A fost adjudecat pentru 365.000 euro într-o licitație.
The A.I. Art Magazine
Primul număr al unei reviste care celebrează colaborarea dintre mintea umană și inteligența artificială a fost lansat la finalul anului trecut.
Ajunge la tine în print pentru 22 de euro.
Ce au în comun: Matisse, Gandhi, Hemingway, Kahlo
La 1 ianuarie 2025 au intrat în domeniul public mai multe opere ale marilor artiști menționați mai sus și nu numai.
Pentru noi asta înseamnă că putem prelua, remixa și adapta lucrările care acum sunt libere. O listă cu toate aici, dar și care sunt regulile jocului.
Lumânări atât de faine că îți vine greu să le aprinzi
Și mai sunt o groază de modele.
Sunt făcute de Damaris, la Cluj-Napoca, sub numele de Bee Magic Candles și le poți lua de oriunde, din magazinul online.
Sunt lumânări fie din ceară naturală de albine (de la stupii tatălui ei), fie din ceară de soia - pentru modelele colorate și parfumate. Galerie foto & povestea.
Săpunele simpatice și naturale
Andreea Negoiță este chimist de profesie, care, fiind și o fire foarte curioasă, și-a încercat mâna cu propriile formule pentru cosmetice naturale și sustenabile.
Are propria afacere la Timișoara și un magazin online, dacă vrei să faci o comandă.
Altfel, pe blogul meu afli chiar de la Andreea despre aventurile din povestea sa.
Topul celor mai citite de pe blogul meu
Am ales primele cinci cele mai citite materiale de pe blog. Sunt patru din lumea creativă și un interviu lung din seria conversațiilor despre eșec.
M-am gândit că ar fi drăguț să recitim, mai ales interviul care este cu un psiholog și care ajută la fiecare început de an. Cred eu. 😉
Povestea bijuteriilor Abruel – de la traforajul din copilărie la simbolurile românești cusute pe ii, cu Gabriel Obîrșan, creatorul lor
Arta de a sculpta în os accesorii și obiecte de casă unice – cum se fac, într-un sat din jud. Cluj
Întotdeauna sensul în viață vine atunci când faci ceva mai mult decât pentru tine – Diana Botezan, Psiholog
Durează șase luni ca o lumânare parfumată de lavandă să existe sub forma pe care o știi
Ce este tehnica Tiffany și cum se creează accesoriile și decorațiunile din Atelierul de la 9 cu sticlă pentru vitralii
Topul celor mai citite din newsletter
M-am gândit de ce nu. Să facem și un top cu cele mai accesate info faine, vești ori materiale proprii din seria emailurilor de anul trecut.
Așadar, cele mai interesante au fost:
Nu putem comunica eficace pentru că nu știm cine suntem – Ana Nicolescu, Business Coach
Pomfret, Vermont: satul care a interzis accesul influencerilor
Despre weekenduri și cum le folosim degeaba - mai în glumă, mai în serios ;))
Cursul de creativitate, care vine sub forma unui manual, durează 12 săptămâni și este scris de Julia Cameron *
Ghidul Michelin. Modul neașteptat prin care a făcut pași în lume și efectele toxice
* Dacă vrei să afli mai multe înainte să cumperi, scrie-mi oricând. Răspund cu drag din experiența personală cu manualul.
11 things that made my last year
Să ne cunoaștem mai bine, am zis. A, și dacă știi o traducere faină pentru expresia de mai sus, te rog do share.
Primul interviu și primii oameni care au avut încredere să îmi dea din timpul lor ca să pot construi micul meu proiect, ce tot crește în fiecare lună de atunci - sub o formă sau alta, mai vizibil public sau mai concentrat în culise.
Universurile Picasso și Dali, la București. 💛
Decizia de a schimba direcția de mers. Am renunțat la un serviciu cu normă întreagă la una dintre cele mai cunoscute, mari etc. companii românești pentru a reveni la: mai multă autonomie, independență, libertate, putere de decizie, asumare consecințe, propriile priorități, muncă după principii în care cred, scopuri cu care mă pot alinia, misiuni pe care vreau să le fac și toate astea într-un ritm care-i al meu, cu tot ce vine la pachet.
Parcurile reîmprospătate din oraș, motiv pentru care am creat noi trasee și rutine de plimbări și alergări.
Primul client pe cont propriu. Există șanse să mai apară în mesajele mele, dar pentru acum mai țin puțin pentru mine info.
Galeria de artă pitită pe străzi înguste din piatră, în centrul vechi, pe o insulă grecească cu mai puțin de 20k locuitori, deținută de Jim King, un englez prietenos și vorbăreț, care a lucrat mult în România cu utilajele ce, printre altele, fac salamul de Sibiu. Aha. Exact. :)) Este colecționar de artă, ajuns pe Naxos pentru că soția lui iubește insula. Acum vrea să vândă tot pentru că „are o vârstă, iar copiii lui nu au interes să-i continue munca din pasiune”.
Efectul relaxant al traficului privit de sus.
Oamenii mei. Sunt câțiva oameni în viața mea, pe unii nu i-am mai văzut de ani buni, care mă încurajează continuu la fiecare pas pe care îl fac.
Crăciunul la o moară pe cale să împlinească două veacuri.
Primul set LEGO făcut cu soțul, după ani și ani. 😍 O plantă pentru masa mea.
Cea mai mare bucurie rămâne masa mea de lucru de acasă - de la ultima mutare, abia recent i-am găsit un colțișor. 😍
Să începem anul mai aproape unii de ceilalți, într-o notă pozitivă, zic. Apropo de mai aproape și de întâmplări dragi, tu ce ai trece pe lista lui 2024? 😊 Hai să facem o colecție. 🥳
La mulți ani! 🥂 pentru un 2025 constructiv și calm. 💚